Blijer en fitter met koffie

Natuurlijk wisten we allemaal al dat je van de cafeïne in koffie een boost krijgt maar daar blijft het niet bij. De cafeïne maakt je daarnaast ook meer fit en alert, en het is het goed voor je humeur.

Het Voorlichtingsbureau voor koffie en gezondheid weet alles over de effecten van koffie en gezondheid, ze hebben bovendien alle effecten van koffie op je hersenen volgens de nieuwste wetenschappelijke studies samen gebracht. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat cafeïne een gunstig effect heeft op concentratie en dat het zelfs mogelijk het risico op het ontstaan van Alzheimer verlaagt. Zo legt Monique Lorist uit, hoofddocent aan de Faculteit der Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen.

Koffie laat je lachen
Het is wetenschappelijk bewezen dat koffie een positief effect heeft op je stemming. Een gemiddelde hoeveelheid van het zwarte drankje zorgt voor een verbeterd humeur.

Fitter en scherper
Een kopje koffie wordt vaak gedronken wanneer een beetje meer pit nodig is. Bijvoorbeeld als je net uit je bed gerold bent en weer fris aan je dag wilt beginnen, een kopje leut kan dan de truc doen. Maar ook tijdens een lange autorit kan een paar slokken van het drankje je helpen scherp te blijven.

Er is nu zelfs bewezen dat het bij oudere mensen er voor zorgt dat hun geheugenprestaties op peil blijven. Niet alleen op het korte termijn, maar ook op langer termijn lijkt koffie een positief effect te hebben op het geheugen van ouderen.

Koffie is dus in normale hoeveelheid totaal niet ongezond, en laten we ook niet vergeten dat je bij elk kopje koffie ook weer water binnenkrijgt. Wat op zijn beurt voor weer heel wat andere zaken positief is.

Bron: Telegraaf.nl

« terug