'Gezellige collega's, frisse lucht en koffie belangrijkst'

Geen ‘fancy’ kantooromgeving, bonus of extra vrije dag, maar gewoon iedere dag een goede kop koffie blijkt medewerkers te inspireren tijdens de werkdag. Maar liefst zes op de tien Nederlandse medewerkers zien goede koffie als één van de belangrijkste voorwaarden. Hiermee behoort goede koffie vandaag de dag tot de top drie van belangrijke voorwaarden op het werk.

Na de economische recessie zijn andere factoren belangrijk om medewerkers te inspireren en motiveren, zo blijkt uit onderzoek van een bekend koffiemerk. Niet een bonus (67%), extra vrije dag (55%) of een bedrijfsuitje (62%) zijn belangrijk, maar gezellige collega's (93%), voldoende frisse lucht (88%) en een goede kop kwaliteitskoffie (82%) vormen de top drie van voorwaarden die op het werk het meeste inspireren.

Het belang van goede koffie blijkt groot te zijn, want het onderzoek laat verder zien dat slechts 5 procent van de medewerkers dagelijks gemotiveerd aan het werk gaat als er matige koffie wordt geschonken. Jeroen Siedenburg, managing partner How Company, gespecialiseerd in HR en bedrijfspotentie, licht toe: "Medewerkers worden eerder gelukkig van praktische zaken dan van materiële zaken. Het zit hem zeker niet in een dure lease-auto of stevige bonus. Geluk vinden medewerkers ook in goede koffie. Dat is een voorbeeld van wat hen uiteindelijk echt motiveert en in beweging brengt."

Koffie blijkt ook een belangrijke, positieve bijdrage aan het imago van bedrijven en instanties te leveren. Maar liefst 84 procent van de Nederlandse medewerkers vindt dat het schenken van een goede kop koffie positief afstraalt op de onderneming. Driekwart van de Nederlandse medewerkers vindt dat matige koffie zelfs leidt tot een negatieve indruk, blijkt uit het onderzoek.

Voor George Schoof, Commercieel Directeur van een bekend koffiemerk, benadrukken de resultaten van dit onderzoek het belang van een goede kop koffie op de werkvloer. 'De kwaliteit van de koffievoorziening heeft meer invloed op het werk dan menigeen denkt. Goede koffie is eigenlijk onmisbaar als men weet dat medewerkers erdoor geïnspireerd raken. Voor de werkgever is het een kleine investering en voor medewerkers een dagelijkse bonus. Bovendien is het ook nog eens zo dat bezoekers er een bedrijfsimago aan afmeten.'

Bron: www.intermediairpw.nl

« terug